måndag 9 januari 2012

På krigs stigen!!!

Vilken dag, tur den snart är över. T har jobbat natthelg och M har sovit oroligt heeeela natten, hon somnade dessutom sent (efter 21) igår och vaknade när jag gick upp kl 05.45. Gissa hur hennes humör va imorse? Det hade iaf gått bra på förskolan trots ett jullov på nästan 3 veckor :-) Nu får hon dit två dagar denna veckan kl 8.15-11.15, känns inget vidare att lämna henne så när jag är hemma :-( Och visst kan jag ha henne hemma istället men OM jag får jobba så måste det funka att hon är på förskolan (och när vi åker till Lund med E) så därför får hon va där 2-3 dagar i veckan.
Åter till dagen... Vi hamnade på ett svinkallt tåg imorse, värmen funkade tydligen inte, och dessutom så va det i princip första kalla dagen på hela vintern idag så vi satt och hutrade hela vägen till Lund! När vi går i trapporna på tågstationen märker jag att E haltar mycket, villket hon inte gjorde igår! Väl framme på BUS träffar vi doktor B som undersöker E snabbt, då ser jag att hennes knä är stor som ballonger :-( Berättar kort om sista tiden som inte varit så bra (uttslag, ont i leder mm) och B ser bekymrad ut. Förståligt då sist vi va i Lund va alla leder utom ett knä bra! B berättar att proverna som vi tog akut i fredags inte har kommit fram så vi får ta om dom, skit med! Det beytder minst en timmes väntan på medicinen! Efter väntan sätts nålen och proverna tas och skickas iväg, sen får vi vänta och vänta och vänta i två timmar på provsvar! Och efter det ännu mer väntan innan medicinen sätts igång, som tur är går medicineringen snabbt och smidigt iaf. B undersöker E och blir ännu mer bekymrad, Es leder är inte alls bra :-( Funkar inte denna medicinen heller? Vet inte hur många olika vi provat dessa tre åren och INGEN har hjälpt, det börjar bli tröstlöst! Ibland känns det som vi lika gärna kan ge upp...!
Efter medicineringen vill B att vi stannar i två timmar istället för en pga utslagen E hade sist. Men E bönar och ber om att få åka med 14.40 tåget så vi hinner till hennes gympa. Snäll som han är går han med på det och vi är hemma i lagom tid för att hinna till gympan. E åker glatt dit som vanligt men när hon kommer hem är hon jätte ledsen ! Då har tydligen en av fröknarna pratat med T när han hämtat henne om att hon inte platsar i gruppen eftersom hon inte hänger med på allt som dom gör på gympan. Enligt fröken R så gör E inte nåt och har inte gjort på hela förra terminen heller, men när vi frågar E så säger hon att hon gör det hon kan! R tycker e kan gå på rumlare och fumlare (en gympagrupp för förståndshandikapade) När T kommer hem och berättar detta går jag i taket av ilska!!! Försöker få tag i nån i styrelsen för att fråga om inte gympan är för alla? Eller är det bara för elitgymnaster? Är det så onormalt att en 6-åring inte kan hjula mm? Men vi får inte tag i nån! T ringer fröken R för att prata med henne och hon hävdar fortfarande att E passar bättre i rumlaregruppen för hon kan ändå inte gör som de andra i sin grupp *GRRRR* Nu är jag ännu mer förbannad!! Får tillsist tag i en i styreslen men även hon hävdar att rumlare och fumlare vore bättre då man inte kan begära att hela gruppen ska anpassa sig efter E. Det har vi aldrig begärt heller men däremot har vi sagt att E kan få göra så gott HON kan utifrån sina EGNA förutsättningar. Är det för mycket begärt? Hon i styrelsen skulle prata med gympaledaren och sen återkomma... Fortsättning följer! Om dom säger att E inte passar i gruppen där hennes kompisar är så tänker jag anmäla föreningen hos DO! Engla har problem med sina leder, inte huvudet! Å så här får det inte gå till, så här få inte barn behandlas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar